15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Επ. 9 - Νίκος Ζηνάς - Styleguides Driven Development

Ο Νίκος επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη μετά απο μια πολυετή εργασία σαν προγραμματιστής στην Αθήνα και στο εξωτερικό. Είναι Senior Software Engineer με αγάπη για το frontend. Έχω παρακολουθήσει αρκετές απο τις τεχνικές παρουσιάσεις του και κάθε φορα με εντυπωσιάζει. Τον κάλεσα σε αυτό το επεισόδιο να μιλήσουμε για styleguides driven development, ένα θέμα που γνωρίζει και χρησιμοποιεί και ο ίδιος.

Μιλάμε για τα living styleguides, τον θεμέλιο λίθο του styleguides driven development. Τι είναι και για ποιο λόγο κάποιος να το εντάξει στην καθημερινότητα του. Συζητάμε για παραδείγματα που υπάρχουν ήδη στο διαδικτυο με το πιο γνωστό να είναι το Bootstrap.

Τέλος, πως ξεκινάμε να στήσουμε το δικό μας styleguide και τι μεθοδολογίες πρέπει να ακολουθήσουμε. Τι είναι οι componetized αρχιτεκτονικές και ποιές οι καλές πρακτικές. Ποια είναι τα συχνά προβλήματα που συναντάμε και τι να προσέξουμε στην πορεία.

Κατέβασε το στον υπολογιστή σου

Σύνδεσμοι:



Θα χαιρόμουν πολύ εαν μοιραζόσασταν το ένατο επεισόδιο του Devastation Podcast με κάποιο φίλο σας ή αν αφήνατε ένα σχόλιο. 😃